Logos panells fotovoltaics
logo moible

L'energia solar al CEM Bac de Roda

L'energia solar al CEM Bac de Roda

Instal·lació de panells fotovoltaics de 299,25 kWp per autoconsum, situada a les diferents cobertes del CEM Bac de Roda, al districte de Sant Martí de Barcelona

Aquesta instal·lació, segons el RDL 15/2018 i el RD 244/2019, es classifica com una instal·lació generadora d’autoconsum sense excedents.

Inversió

La instal·lació s’ha portat a terme gràcies als ajuts del Programa d’incentius lligats a l’autoconsum i l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable i implantació de sistemes tèrmics renovables, dins del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, finançat per la Unió Europea en el marc del Programa NextGenerationEU i promogut pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Import invertit de 262.861,72 €. Import sol·licitat subvencionat 58.548,97 €. 

Equips instal·lats

La producció de fins a 299,25 kWp pot reduir el consum previ de xarxa en un 28,12%.

Equips de fabricants internacionals amb instal·lació nacional de 3 inversors per a 450 panells de silici monocristal·lí marca Leapton de 665 Wp. Garantia superior a 10 anys amb serveis de manteniment local i seguiment de producció.

L’elecció de plaques coplanars fixades a coberta garanteix la integració arquitectònica total dins les volumetries edificatòries preexistents, preservant la imatge paisatgística i mediambiental.

Autoconsum

La instal·lació elèctrica general es manté connectada a la xarxa de distribució pública garantint que no es produiran, en cap cas, problemes de subministrament d’energia o potència.

La reducció de consum de xarxa permet una estabilitat pressupostària respecte a les variacions del preu als mercats energètics.

Sostenibilitat

Els canvis normatius i l’augment de costos de l’energia elèctrica estan promovent la generació d’una electricitat que es consumeixi als mateixos punts on es produeix (autoconsum).

Això és el que resulta més econòmic i més sostenible des del punt de vista ambiental. Permet reduir emissions de CO₂ per contribuir a la preservació del medi ambient.

Energia neta, renovable i sostenible

L’energia solar no contamina perquè no emet diòxid de carboni a l’atmosfera i tampoc produeix residus, amb el que és 100% neta. A més, no s’esgota, ja que procedeix del sol, una font d’energia natural i inesgotable que es renova contínuament.

La instal·lació de panells fotovoltaics és una mesura que redueix els efectes del canvi climàtic i contribueix a la sostenibilitat del planeta.

logo ministerio